infrabett

 

TERMOTERAPIJA ili grejanje

Spada u skupinu fizioterapijskih postupaka kojima nastojimo, primjenjujući toplinske podražaje, postići jačanje fizioloških reakcija i promena psihičke reaktivnosti bolesnika.

TERAPEUTSKI UČINCI TOPLINE

Uključuju povećanje rastezljivosti kolagenog tkiva, smanjenje ukočenosti zglobova, opuštanje mišićne napetosti, smanjuju upalna stanja, otok (edem) i pomažu u subakutnoj fazi, pospešujući krvni protok. Poboljšan krvni protok u zahvaćenom području poboljšava dovod proteina, hranjivih stvari i kiseonika.

 Bolest današnjice kostobolja često nastaje kao rezultat naprezanja mišića, nefunkcionalnog položaja tela, preteranog vežbanja ili neke druge telesne aktivnosti. Meka tkiva i mišići su napeti, pravilna cirkulacija je ograničena, a mozak prima signale bola iz tog područja tela. Tada je također toplotna terapija najdelotvornija tokom lečenja. Korist od terapije grejanja uočena je kod hroničnih degenerativnih promena kosti i zglobova kao na primer kod artritisa.

 KONTRAINDIKACIJE ODNOSNO RELATIVNE INDIKACIJE ZA PRIMENU TOPLOTE

 Ne grejati područja koja su nedavno zračena, ona u kojima dotok krvi u kožu nije normalan, otekle limfne čvorove i okolna područja, kao niti područja iznad flastera u kojima je narkotik

  • Kod akutnih povreda, naglo nastalog išijasa bolji su efekti učinka leda nego topline

  • Kod ateroskleroze je smanjena osetljivost u stopalima, te se jačom dozom topline mogu pojaviti oštećenja kože koje bolesnik ne oseća

  • Električne grejače izbegavati kod osoba s ugrađenim elektostimulatorom

 

Za naručivanje i detaljne informacije kontaktirajte nas Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Naručite besplatnu prezentaciju u svom domu i ostvarite posebne pogodnosti!

B.P. Eurogrupa Beograd

Obalskih radnika 4B/2

11000 Beograd

prodaja@bioproduct.rs

tel +381/11/20 91 214

http://www.bioproduct.rs

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici.
Saznajte više Slažem se