merino aloe vera vuneni komplet

 

Poznata su lekovita svojstva ove biljke kroz stoleća. Komplet ALOE VERA, pored navedenih svojstava merino posteljine i veoma dopadljivog dizajna, odlikuje se i posebnom tehnologijom izrade i dodatka Aloe vere u mikrogranulama. Vuneni kompleti rađeni u Merino kvalitetu odlikuju se velikom trajnosti, prozračnosti što održava optimalnu telesnu temperaturu, smanjuje znojenje, održava suvom vašu postelju, te time deluju antibakterijski. Trajnost materijala je veoma duga, mogućnost pranja do 30C, jastuk Unico koji se može prati do 60C, nežan na dodir, samo su neke od odlika koje će doprineti da vaš 3-delni komplet koristite s punim zadovoljstvom.  

Vuna je ujedno i odličan toplotni izolator, i provoditelj vlage, tako da na jednoj strani upija znoj i ostalu telesnu vlagu, a na drugoj strani je iznosi, te ima vrlo blagotvorno djelovanje na zglobove i kosti. Vuna štiti i od hladnoće i vlage čak i na – 30˚C, a koriste je i stanovnici najtoplijih predela Zemlje poput Afrike, Azije, Australije. Vuna na vanjskim delovima zadržava hladni, odnosno topli vazduh, i tako reguliše uvek optimalnu temperaturu.

» Štiti od nepovoljnih zračenja »» U današnje vreme ovo je možda i najvažnije svojstvo vune. Vuna razbija štetna zračenja iz okoline kao što su izvori elektromagnetskog zračenja: TV, električne instalacije, računari, wireless uređaji, i sl. Vuna štiti i od štetnih uticaja podzemnih voda.
Vuna, a naročito ovčija, sadrži masnoću lanolin koja se odvaja pre obrade, kako bi se kasnije dodala očišćenoj i oplemenjenoj vuni, ili se koristila u kozmetičkoj industriji ili u druge svrhe.
Vuna ima prirodno svojstvo takozvanog reguliranja temperature. Unutrašnjost vlakna vune može preuzeti vodenu paru, dok vanjska površina odbija vodu.

Vlakno može prihvatiti do 33% vode u odnosu na svoju suvu težinu bez da se oseti da je vlažna. Suši se znatno brže nego, na primer, pamuk.

Proizvod od vune u odnosu na ukupnu zapreminu sadrži čak do 85% od zraka. To svojstvo mu omogućuje da jako dobro greje. Vuna se ne prlja, a i ne gužva, jer je njeno vlakno elastično.

Za razliku od veštačkih vlakana ne zadržava ni znoj, ni vlagu, stoga ni ne poprima neprijatne mirise. Bez posebne obrade, može izazivati osećaj neprijatnog “grebanja” na koži.
Tog grebanja nema kod finih merino vuna.
Ukratko rečeno, karakteristike vune su vodootpornost, elastičnost, i idealan termalni izolator, a svime time i fantastično reguliše temperaturu i vlažnost.

 

Za poručivanje i detaljnije informacije kontaktirajte nas Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Naručite proizvod online i dobijate 5% popusta.

B.P. Eurogrupa Beograd

Obalskih radnika 4B/2

11000 Beograd

prodaja@bioproduct.rs

tel +381/11/20 91 214

http://www.bioproduct.rs

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici.
Saznajte više Slažem se